Iris Vellema


Frac­tie­voor­zitter

Iris Vellema is geboren in Utrecht. Ze deed de lerarenopleiding en studeerde Engelse taal en letterkunde en is nu alweer 30 jaar op haar plek in de Zuidwijken te Zutphen met man en drie katten en twee uitgevlogen kinderen. Lange tijd heeft ze met veel passie gewerkt bij de Zutphense jeugdtuinen en als medewerker NME. Op dit moment is ze als zelfstandige werkzaam als bijlesdocent.

“Vanaf eind 2016 zet ik me actief in voor de Partij voor de Dieren in Zutphen. Mijn drijfveer is dierenwelzijn. De manier waarop we met dieren omgaan in deze wereld is onverteerbaar. Mijn hart breekt bij alle informatie die ik krijg over de destructie van de planeet en de uitbuiting van dieren. Alles is met elkaar verbonden. Als we goed zijn voor onze mede-bewoners, de dieren, en onze omgeving zijn we uiteindelijk ook goed voor onszelf. We leven in een spannende en uitdagende tijd. We moeten nu echt op een andere manier gaan leven om van de Aarde een fijne plek te maken voor alle levende wezens. In Zutphen gaan we alle zeilen bijzetten om het tij te keren.”

Gerelateerd

Vergroening, bomen en Dieren­welzijn

Blog­be­richt #05

In de raadsvergadering van 20 februari 2023 werd een langslepend dossier aan de orde gesteld. In de binnenstad van Zutphen ligt sinds jaar en dag een saai bestraat pleintje, onderdeel van de Kattenhavestraat, met daarop via een gedoogbeleid ruimte voor auto’s om te parkeren. Het is een bijzondere plek omdat daar de prachtige rivieren de Berkel en de IJssel samenkomen. In 2014 zijn er plannen gem...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws