Hitte­stress bij dieren


Zomers weer voor dieren

13 juni 2023

De eerste tropische dagen van het jaar zijn een feit. Met temperaturen tegen en soms boven de 30 graden is het weer weer een vast onderwerp van gesprek.

Daar waar de mens zelf kan kiezen voor het al dan niet opzoeken van schaduw, kunnen dieren dat niet altijd. Wij kunnen zelf naar de kraan lopen op een slok water te nemen, dieren zijn afhankelijk van ons om voldoende vers drinkwater ter beschikking te hebben.

Helaas gebeurt het nog regelmatig dat dieren geen of weinig schaduw hebben. Soms is er te weinig of geen drinkwater ter beschikking voor de dieren.

Daar waar er voor de mens een hitteplan is die in werking wordt gesteld, worden dieren soms vergeten.

Mocht je een melding willen doen bij de Partij voor de Dieren, dan sterkt ons dit om hittestress bij dieren te adresseren in de Tweede Kamer. Dat kan hieronder.

↗ Open meldpunt in volledig scherm

Laten wij dieren niet vergeten en ons ogen en oren open houden om te zien of er dieren in onze omgeving zijn die last hebben van de hitte. Mocht je ergens dieren tegenkomen die last hebben van de hitte, probeer dan met de eigenaar in gesprek te gaan.

Mocht het gaan om landbouwdieren, en je kan niet de eigenaar kunnen achterhalen, dan zou je een melding kunnen maken bij het Nederlands Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Dat kan via deze link:

https://www.nvwa.nl/onderwerpen/voorkomen-van-hittestress-bij-dieren/ik-zie-een-dier-dat-last-heeft-van-hitte

Gerelateerd nieuws

Vuurwerkverbod aangenomen!

Yes! Gisteravond is het ons gelukt! Ons initiatief wetsvoorstel om het afsteken van consumentenvuurwerk te verbieden is doo...

Lees verder

PvdD stelt aanvul­lende vragen over het dompelen van ganzen­eieren nav memo

Over het dompelen van ganzeneieren heeft de Partij voor de Dieren eerder schriftelijke vragen gesteld. De huidige evaluatie r...

Lees verder