Vuur­werk­verbod aange­nomen!


6 juni 2023

Yes! Gisteravond is het ons gelukt!

Ons initiatief wetsvoorstel om het afsteken van consumentenvuurwerk te verbieden is door de gemeenteraad aangenomen!

Het wetsvoorstel, dan we samen met GroenLinks, PvdA, D66 en stadspartij indiende is met 16 tegen 12 stemmen aangenomen.

In ons eerste plan hadden we ingezet op een verbod al vanaf komend oud en nieuw. Een amendement van CDA en een oproep van het college om het invoeren uit te stellen tot 23/24 werd breed gedragen en is daarom aangenomen. Dit tot onze spijt, want daarmee trekken de dieren en het milieu weer aan een korter eind.

Desondanks zijn we trots op het bereiken van dit verbod. Ook zijn we erg tevreden met de manier waarop we met de indienende partijen zijn opgetrokken om dit voor elkaar te krijgen.

Met het aannemen van dit plaatselijke verbod hopen we natuurlijk ook dat er landelijk nog meer draagkracht en actiebereidheid zal zijn om dit nog breder in te gaan zetten.

Zoals te lezen is in het voorstel willen we naast het verbod ook een alternatief bieden in de gemeente. We roepen met het wetsvoorstel het college op om, samen met de inwoners van Zutphen, te komen tot een alternatief.

Gerelateerd nieuws

Actie tegen kaalslag vogelbosje

Onlangs is het “vogelbosje” (hoek Berkelsingel en Coehoornsingel) in #Zutphen, volledig gekapt en gerooid. Het was een lang g...

Lees verder

Hittestress bij dieren

De eerste tropische dagen van het jaar zijn een feit. Met temperaturen tegen en soms boven de 30 graden is het weer weer een ...

Lees verder