De herfst, volop in de voor­be­reiding


Blog­­be­richt #06

11 oktober 2023

Na de zomer is de fractie weer hard aan de slag om onze idealen binnen gemeente Zutphen aan te kaarten en gerealiseerd te krijgen.

We hebben een stuk voorwerk gedaan door een aantal schriftelijke vragen in te dienen. Deze geven ons input voor verdere acties binnen de raad.

Zo zijn we bezig met het uitwerken van een plan voor Natuur- en Duurzaamheidseductie (NDE) en stellen we vragen over vuurwerk in de uiterwaarden.

Ook proberen we bij het college te achterhalen in welke mate de openbare ruimte diervriendelijk wordt ingericht.

Raadsvergadering 9 oktober

Tijdens de raadsvergadering van 9 oktober hebben we actualiteitsvragen gesteld over het veilig thuiskomen van inwoners die, wellicht iets beschonken, na Bokbierdag huiswaarts keren.

Ook hebben we bij deze vergadering succesvol een amendement ingediend op de "ontwerpregeling Regio Stedendriehoek". In deze Stedendriehoek werkt Zutphen samen met Deventer en Apeldoorn. Met ons amendement gaat Zutphen nu formeel aangeven dat er ook aandacht voor dieren moet zijn bij welvaart.

Programmabegroting

Met het eerste vallen van de bladeren is het in de gemeentepolitiek van Zutphen altijd een drukke periode. In oktober staat dan namelijk de programmabegroting op de agenda.

In deze begroting wordt de huidige (financiële) stand van zaken van het programma, de richting, van de gemeente gepresenteerd. Ook de aanpassingen en wijzigingen die het college wil worden hierin uiteengezet.

Voor de Partij voor de Dieren is het belangrijk dat we deze wijziging goed bestuderen, tegen onze standpunten aanhouden en, daar waar nodig, bevragen of zelfs amenderen. Ook kan de herziende begroting reden zijn om moties in te dienen.

We zien dat dierenwelzijn inmiddels een keer is opgenomen in de begroting. We durven wel te zeggen dat dit door onze aanjaagfunctie komt. Echter is éénmaal natuurlijk nog veel te weinig en gaan we ons hard maken om dit vaker in de programma begroting te krijgen.

Naast bovengenoemd voorbeeld zien we nog veel meer aanknopingspunten waar we onze spreekwoordelijke pijlen op aan het zetten zijn. Wordt zeker vervolgd!

Verkiezingen 22 november

Zoals bekend zijn er 22 november landelijke verkiezingen. We zullen hierom de komende tijd weer campagne gaan voeren. Enorm gesteund door onze vrijwilligers van de Werkgroep Zutphen gaan we proberen nog meer mensen mee te krijgen om het tij te keren!

Wil je ook meedoen met flyeren of campagne voeren voor de aankomende verkiezingen, neem dan contact op met de werkgroep via zutphen@partijvoordedieren.nl

Gerelateerd nieuws

Zutphen vraagt per brief aandacht voor dieren bij zeven buurgemeenten

Afgelopen maandag ging het agendapunt over de ‘ontwerpregeling gemeenschappelijke regeling Regio Stedendriehoek over ‘meer aa...

Lees verder

Geen vuurwerk meer in de uiterwaarden

Afgelopen maandag 29 januari stemde een meerderheid in met onze motie: "Geen vuurwerk in Natura 2000 gebied". Een mooi en ook...

Lees verder