Wouter Welker


Frac­tie­volger

Wouter Welker (1979, Apeldoorn) is in de zomer van 2020 samen met vrouw en twee dochters van Amsterdam naar Zutphen verhuisd. Graag wilden ze weer in het oosten van het land wonen. De doorslag hiervoor gaf de zorg om goed onderwijs. In de winter van 2020 werd namelijk overwogen om een vierdaagse schoolweek in te voeren, vanwege het lerarentekort. Daarnaast waren ze in Amsterdam klein behuisd; de kinderen sliepen op één kamer in een stapelbed. Ook fijn is dat veel familie ook in deze regio woonachtig is. De aanleiding om in Zutphen te gaan wonen is de Vrije School. Zutphen leek hen een kleinschalige, gezellige stad en dat vinden ze nog steeds.

In het dagelijks leven is Wouter docent op het mbo. Hij geeft rekenen en medisch rekenen aan studenten in de welzijnssector. De studenten volgen opleidingen als onderwijsassistent, pedagogisch werker, helpende zorg en welzijn of verpleegkunde. Naast het geven van lessen is hij mentor van een groep studenten van de opleiding tot onderwijsassistent. Een deel van zijn werk is het begeleiden, bezoeken en examineren van de studenten in het werkveld: de kinderopvang, de buitenschoolse opvang en op basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs.

"Het mooiste plekje van Zutphen vind ik de Berkel. Ik had er nog nooit van gehoord voordat ik hier kwam wonen. Maar inmiddels heb ik erop geschaatst en gesupt, in gezwommen en langs gewandeld. Het mooie aan de Berkel vind ik dat je er kan genieten van de natuur zonder dat er veel voorzieningen zijn. Je bent te gast in de natuur."

"Als er een diersoort is die reden heeft om mensen te wantrouwen vanwege wat wij hen aandoen dan is het de koe. Koeien zijn over het algemeen vriendelijk, zorgzaam en geduldig. Koeien zijn dan ook mijn favoriete dieren."

Wouter wil dat kinderen kunnen opgroeien in een groene omgeving. Veel hoogwaardig groen is goed voor mens en natuur. Daar wil hij zich voor inzetten.