Zutphen schrapt de honden­be­lasting


30 juni 2023


Vandaag heeft de meerderheid van de Zutphense gemeenteraad gestemd voor een voorstel van de Partij voor de Dieren om de hondenbelasting definitief af te schaffen.

De fractie werkt sinds december aan de afschaffing van de hondenbelasting. Het heeft zeven maanden geduurd, maar eindelijk is het zover.

Eerder vroeg de Raad aan het College om met scenario’s te komen om de hondenbelasting af te schaffen; voorbeelden van begrotingen zonder hondenbelasting. Er kwamen mogelijkheden om te snijden in subsidies of andere belastingen te verhogen.

Daarop stelde de Partij voor de Dieren, Kies Bewust Lokaal, VVD, CDA, SP en de Stadspartij voor om het afschaffen van de hondenbelasting ten laste te laten komen uit de positieve saldi van de begrotingen van de komende jaren.

De fractie is blij dat deze oneerlijke belasting eindelijk wordt afgeschaft.

Klik hier voor onze oorspronkelijke bijdrage over dit onderwerp: https://zutphen.partijvoordedi...


Gerelateerd nieuws

PvdD stelt aanvul­lende vragen over het dompelen van ganzen­eieren nav memo

Over het dompelen van ganzeneieren heeft de Partij voor de Dieren eerder schriftelijke vragen gesteld. De huidige evaluatie r...

Lees verder

PvdD stelt schrijftelijke vragen over Natuur- en Duur­zaam­heids­edu­catie

Kinderen, natuur en milieu: een zeer belangrijke combinatie. Natuur- en milieueducatie kan een belangrijke schakel zijn om de...

Lees verder