Zutphen vraagt per brief aandacht voor dieren bij zeven buur­ge­meenten


9 oktober 2023

Afgelopen maandag ging het agendapunt over de ‘ontwerpregeling gemeenschappelijke regeling Regio Stedendriehoek over ‘meer aandacht voor dierenwelzijn’ Dat zit zo:

De gemeente Zutphen werkt samen met andere gemeenten. In de samenwerkingsregeling Stedendriehoek zijn de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen vertegenwoordigd. Door een wetswijziging, waarbij er aandacht is voor de democratische legitimatie, werd de aard van de samenwerking opnieuw vastgesteld.

De Zutphense fractie van de Partij voor de Dieren heeft dit moment gebruikt om meer aandacht te vragen voor dierenwelzijn.

Aanvankelijk wilde het College geen zienswijze (een brief waarin we onze mening geven) indienen. Door een aangenomen amendement dat ingediend is door de Partij voor de Dieren en Kies Bewust Lokaal gaat Zutphen dat wel doen. En in die brief staat dat er naast aandacht voor welvaart ook aandacht moet komen voor dieren.

Het amendement kunt u hier lezen: https://zutphen.partijvoordedi...

Om het bijdrage te lezen klikt u hier: https://zutphen.partijvoordedi...

Gerelateerd nieuws

PvdD stelt schriftelijke vragen over het diervriendelijk inrichten van de openbare ruimte

In Nederland leven allerlei soorten wilde dieren, van groot tot piepklein. Veel diersoorten vinden ook in stedelijk gebied ...

Lees verder

De herfst, volop in de voorbereiding

Na de zomer is de fractie weer hard aan de slag om onze idealen binnen gemeente Zutphen aan te kaarten en gerealiseerd te kri...

Lees verder