Natuur- en Duurzaamheidseducatie
Indiendatum: 14 sep. 2023
Geacht college,
1. Onderkent het college het grote belang van natuur- en duurzaamheidseducatie met het oog op de ingrijpende veranderingen waar huidige en toekomstige generaties mee te maken krijgen en de impact die klimaatverandering heeft op hun persoonlijke leven en op de samenleving als geheel?
2. In het coalitieakkoord wordt vermeld: “We maken een budget vrij voor projectgerichte natuur- en milieueducatie op basisscholen. Natuureducatie in zijn meest brede zin hoort wat ons betreft bij de taken van een gemeente die natuurwaarden, duurzaamheid en burgerschap stimuleert” Wat verstaat het college onder: “natuureducatie in de breedste zin van het woord"? In hoeverre is hier al aan voldaan en/of zijn er concrete plannen? En zo ja, wat zijn de plannen? Welke mensen en organisaties worden hiervoor ingeschakeld? Wordt er actief ingezet om scholen te betrekken?
3. Is het college het met ons eens dat voedseleducatie onderdeel zou moeten zijn van natuur- en duurzaamheidseducatie? En zo ja, welke plannen heeft het college om onze jeugd deze gezondheidsbevorderende educatie aan te bieden?
4. In de programmabegroting van 2023-2026 is een subsidieregeling van €36.000 begroot voor de Kaardebol met als doel: “Ondersteuning van activiteiten die bijdragen aan educatie en voorlichting op het gebied van bescherming van Flora en Fauna met als doel een duurzame samenleving. Heeft dit bedrag inmiddels een bestemming en waaraan wordt het exact uitgegeven? In hoeverre is dit een invulling van de ambitie Natuur- en Milieueducatie in het coalitieakkoord?
5. Is er een inventarisatie van de activiteiten en/of programma’s die bijdragen aan natuur- en duurzaamheidseducatie? Zo ja, mogen wij deze ontvangen?
We zijn benieuwd naar de antwoorden.
namens de PvdD,
Iris Vellema
Wij staan voor:
Interessant voor jou
Het maaibeleid van de Tichelbeeksewaard
Lees verderAfsteken zomervuurwerk vanuit uiterwaarden
Lees verder