Er moet een einde komen aan de Bio-industrie!


Zaterdag 1 oktober flyert Partij voor de Dieren in Zutphen tegen de Bio-industrie

1 oktober 2022

In ons land sterven elk jaar ruim 600 miljoen dieren na een verschrikkelijk leven in de bio-industrie. De dieren zitten in overvolle stallen. Ze zien het daglicht niet. Ze moeten onnatuurlijk snel groeien en produceren. Er is niets te beleven. Daardoor lijden ze aan stress en vertonen gestoord gedrag. Aan het einde van een kort leven worden ze urenlang vervoerd in vrachtwagens, meestal zonder water en voer. Daarna worden ze vaak ook nog mishandeld in het slachthuis.

De Partij voor de Dieren wil dat er een einde komt aan de bio-industrie. In de tussentijd moet het leed van dieren in de veehouderij zoveel mogelijk beperkt worden.

Wat er zo snel mogelijk moet gebeuren:

  • Meer ruimte en natuurlijke leefomstandigheden
  • Kortere diertransporten
  • Stalbranden voorkomen
  • Verbod op megastallen
  • Strengere controles in slachthuizen

Daarom staat de fractie van Zutphen, ondersteund door de werkgroep Lochem, vandaag te flyeren op de markt tegen de bio-industrie.

Wat kan jij doen?

Laat het vlees staan en kies vaker voor plantaardige producten! Bevrijd dieren uit de voedselketen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we zo min mogelijk dierenleed veroorzaken.

Doe je mee? Sluit aan. Word lid!

PvdD.nl/word-lid

Gerelateerd nieuws

(Her)huisvesting dieren Helbergen

Wethouder Jasper Bloem heeft nav de motie “(her) huisvesting in het wild levende dieren” toegezegd in gesprek te gaan met toe...

Lees verder

Motie 'Verminder energieverbuik oude stadhuis' unaniem aangenomen!

Op 7 november heeft de raad onze motie 'Verminder energieverbuik oude stadhuis' unaniem aangenomen! De motie riep het colle...

Lees verder