Tysger Boelens


Frac­tie­me­de­werker

Tysger Boelens (Groningen, 1996) is sinds begin 2024 fractiemedewerker van de PvdD-fractie in de raad van Zutphen. Hij ondersteunt de fractie bij hun werk en zorgt voor de communicatie naar buiten toe.

Na een studietijd in Groningen is hij in 2022 met zijn vriendin naar de binnenstad van Zutphen verhuisd. Hoewel de stad voor beiden nieuw was vielen zij als een blok voor de de nabijheid van IJssel en uiterwaarden en de sfeervolle bochtige straatjes vol historische gebouwen.

Tysger is werkzaam als software developer bij de landelijke overheid. In een team applicaties bouwen en onderhouden bevalt hem goed, zeker als het werk een maatschappelijk doel dient. Daarnaast vindt hij het leuk om de samenwerking tussen mensen te analyseren en te versoepelen.

De mooiste plek van Zutphen is voor hem 'over de dijk' bij de Zuidwijken. 'Een prachtig stuk groen zo dichtbij de stad, en door de stromende rivier altijd anders.' In zijn vrije tijd maakt hij lange wandelingen door de Achterhoek of verkent hij Gelderland en Overijssel op de fiets.

Zorg voor de natuur en respect voor alle dieren is harder nodig dan ooit. Met die overtuiging was de keuze voor de Partij voor de Dieren snel gemaakt. Tysger hoopt dat zijn inzet zorgt voor een Zutphen dat groener en diervriendelijker is.