Hiske Feenstra


Frac­tie­volger


Hiske Feenstra (1981, Groningen) is fractievolger van de Partij voor de Dieren Zutphen. Een combinatie van de gemoedelijke sfeer, een treinstation, andere stadse geneugten en de groene omgeving bracht haar een aantal jaar geleden naar De Hoven in Zutphen.

In het dagelijks leven is ze taalkundige en werkt als taalondersteuner voor anderstaligen en laaggeletterden. Daarnaast schrijf ik lesmateriaal, ben ik vrijwilliger op een zorgboerderij en bezorg ik af en toe pakketjes als fietskoerier.

Ze houdt van water, dus de IJssel en Berkel zijn haar favoriet... en de wolkenluchten zijn prachtig in Zutphen! Een favoriete diersoort kiezen vindt ze een onmogelijke keuze. "Ik waardeer van het eigenwijze van katachtigen, de rust van runderen, het vrije van vogels, maar bijvoorbeeld ook de interessante eigenschappen van insecten."

Zij zet zich in voor de Partij voor de Dieren omdat ze vindt dat het tijd is voor actie. Er zijn radicale veranderingen nodig om de mooie omgeving van Zutphen leefbaar te houden voor mens en dier.